Vanwege het Corona-virus is het zwembad gesloten.

Dit vinden de kinderen en de trainers erg jammer, maar het is natuurlijk noodzakelijk.  We willen toch niemand ziek maken, of zelf besmet worden?

Om het leed wat te verzachten, heeft meester Eric in de badkamer van de kindjes van de watergewenning een zwembadje getoverd.  Vermits sommigen maar een kleine badkamer hebben, heeft onze tovenaar deze voor de gelegenheid wat laten meegroeien.   Aan elk plafond hangt een groot scherm, waarop ieder kindje en de meester in een hokje te zien zijn, en kunnen praten met elkaar.  Aan de rand van ieder bad liggen een noodle, een zelfstaande hoepel, wat opduikdiertjes en een plankje, zodat de kleuters naar hartenlust kunnen oefenen.

Op het scherm verschijnt volgende boodschap : ‘Opgelet! Groeps-les om 18u!’  Om stipt 18u staat iedereen dus paraat.  Ook de ouders moeten aanwezig zijn om een oogje te houden op hun pagadders.

Aaron geeft het voorbeeld : hij zet zich op de boord, en begint op en neer te spetteren met zijn benen.

Afbeeldingsresultaat voor zwembad door hoepel lopen

  De anderen doen hem na, en maken in opdracht van de meester ook regen met hun handjes, zodat de hele badkamer natgespetterd wordt, wat hier en daar gezucht van de mama’s oplevert.

Dan moeten ze een opduikdiertje nemen, en die zo ver ze kunnen weggooien in het water.  Het zeehondje van Zowie belandt daarbij per ongeluk tegen de spiegel, die in 1000 stukjes breekt, en waar zijn moeder raar maar waar niet mee kan lachen.

Vervolgens moeten ze hun diertje gaan opduiken.  Liyang zwemt er vanaf de boord onder water in één keer naartoe.  Die durft, zeg!  Bij Mats duurt het ietsje langer, maar na enkele keren proberen, komt ook hij vol trots boven met het zeehondje als een trofee in zijn hand.

Daarna moeten de kleuters door hun hoepel terug naar de boord lopen, en een noodle nemen.  Hierop mogen ze eerst paardjerijden.  Voorwaarts, zijwaarts, achterwaarts!  Leuk zo, het hele zwembad voor hen alleen!  Daarna wordt het wat serieuzer : ze moeten de noodle onder hun armen nemen en drijven.  Wout rijdt liever verder paard, maar vanuit zijn hoekje op het scherm heeft de meester dat in het snotje.  ‘Wout!’, dondert zijn stem door de luidspreker.  ‘Liggen!’.  Geschrokken legt Wout zich op zijn buis, en doet voor de rest gehoorzaam mee met de les.

En natuurlijk heeft onze meester er ook aan gedacht om een glijbaantje bij het zwembad te toveren, want dat hoort er toch bij hé.  Daar mogen ze op het einde van de les als beloning allemaal nog even af glijden.  Lee glijdt zelfs op zijn buik het water in!

‘En nu : allen de douche in!’ luidt de stem van Eric door de micro.  Dàt is gemakkelijk, als het zwembad in je eigen badkamer staat 😊.

En zo hoeven de kindjes geen enkele les te missen.  Dit was BIJNA nog leuker dan een échte les, maar iedereen hoopt dat we dit nare virus zo vlug mogelijk verslaan, zodat  alle vriendjes en trainers terug samen naar het echte zwembad kunnen.

                                                                                                        Sandra